Pekannötskola cheesecake/Valnöts cheesecake
Enkel och super god cheesecake, perfekt när du vill ha något gott men inte något alltför tidskrävande. (Du gör bara toppingen)
Det är en fusk cheesecake. Du köper bara en färdig fryst standard cheesecake från gottefrysdisken som du gör en egen super god topping till.
Ställ in cheesecaken i kylen på upptining en stund innan bara.
Pekannöts/Valnöts-kolatopping
Ca 100g Pekannötter/Valnötter
2 dl Grädde
2 dl Socker
25 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1. Ha i hälften av sockret och låt smälta på medelvärme
2. Ha sedan i resten av sockret och grädden, låt koka upp sedan ska det puttra på låg värme i ca 15 min under omrörning (kommer att klumpa ihop sig lite först men det löser upp sig)
3. Ta sedan av från plattan och ha i vaniljsocker och smör
4. Lår svalna medans du grovhackar nötterna
5. Häll över kolatoppingen och garnera med nötter
Låt svalna i kylen ca 30 min åtminstone innan servering.
Min favorit är pekannötscheesecake men det verkar vara svårt att få tag på pekannötter här i Spanien meen valnöts cheesecaken är även den helt fantastisk!
Den här avnjöts ikväll :)
Och vill ni vara satsiga och göra en från grunden så har ni orginalreceptet här pekankola cheesecake.
/spanienpappan